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The inter-University Second-level Master’s Degree in “Innovation in Food Science and Technology – Michele Ferrero” will be activated, for the academic year 2020/2021, by the Department of Agricultural, Forest and Food Sciences at the University of Turin and the Faculty of Agriculture, Food and Environmental Sciences at the Università Cattolica del Sacro Cuore – Piacenza Campus.

The seventh Master's degree program entitled to Michele Ferrero was completed splendidly in last December, at the ceremony of diplomas and Master's awards, which was held at the Fondazione Ferrero auditorium in Alba.
The participants in the 2018-2019 Master's program ended their studies in September 2019 and obtained degrees with excellent marks.
The two best students and the best thesis were rewarded by the Fondazione Piera, Pietro e Giovanni Ferrero, which also financially supported the students during the course and the stage period. In fact, also for the academic year 2018-2019 the Ferrero Foundation provided for the tuition fee for all the admitted students. In addition, each of them received a grant of the value of  8,000. € to attend the courses of the Master. The Ferrero Group hosted the students in training at its plants, providing them support and guidance of dedicated tutors.

GOALS OF THE MASTER'S PROGRAM
This second-level postgraduate degree (Second level Continuing education program) aims to provide to graduates, with suitable university education in different scientific sectors, an education and training in innovation in food science and technology. Food science and technology is inherently interdisciplinary, the challenge of the course is to provide training program that includes basic disciplines (i.e. food chemistry, food microbiology, food technology and nutrition) as well as advanced courses in the specific area of study.
The academic background provided by the program will allow post-graduates to use their skills to manage, with an international and innovative approach, the research and development of new food products, with particular attention to product and process quality.
The 2020-2021 Master’s edition focuses on Innovation, as a key characteristic of Food System, Sustainable Nutrition, and Personalizad Health & Nutrition. A multidisciplinary approach and international perspective characterises the teaching activities. 

Il Master interuniversitario di secondo livello in "Innovazione nelle Scienze e Tecnologie Alimentari - Michele Ferrero" sarà attivato, per l'anno accademico 2020/2021, dal Dipartimento di Scienze Agrarie, Forestali e Alimentari dell'Università degli Studi di Torino e dalla Facoltà di Agraria, Alimentazione e Scienze Ambientali dell'Università Cattolica del Sacro Cuore - Campus di Piacenza.

La settima edizione del Master intitolato a Michele Ferrero si è conclusa brillantemente lo scorso mese di dicembre, in occasione della cerimonia di consegna dei diplomi e dei premi di Master che si è tenuta presso l'auditorium della Fondazione Ferrero ad Alba.
I dodici partecipanti all'edizione 2018-2019 del Master hanno terminato il loro ciclo di studi nel mese di settembre 2019 conseguendo il titolo in corso e con ottimi punteggi.
I due migliori studenti e la migliore tesi sono stati premiati dalla Fondazione Piera, Pietro e Giovanni Ferrero, che ha altresì sostenuto economicamente gli studenti durante l'intero ciclo di studi e il periodo di stage. Anche per l'a.a. 2018-2019 la Fondazione Ferrero ha infatti provveduto al pagamento delle tasse di iscrizione per tutti gli studenti ammessi. Inoltre, ciascuno di loro ha ricevuto un contributo di agevolazione alla frequenza del valore di 8.000,00 €. Il Gruppo Ferrero ha ospitato presso i propri stabilimenti gli studenti in stage, garantendo loro l'appoggio e la guida di tutor dedicati. 

OBIETTIVI DEL MASTER
Il Master si propone di fornire, a laureati con adeguata formazione in settori scientifici diversi, una preparazione di carattere interdisciplinare nell'innovazione delle scienze e delle tecnologie alimentari. Il settore delle scienze e tecnologie degli alimenti è intrinsecamente interdisciplinare, la sfida del corso è quella di fornire un programma di formazione che includa discipline di base (es. chimica degli alimenti, microbiologia degli alimenti, tecnologie alimentari e nutrizione) così come corsi avanzati nell'area specifica di studio.
Il background accademico fornito dal programma permetterà ai post-laureati di utilizzare le proprie competenze per gestire, con un approccio internazionale e innovativo, la ricerca e lo sviluppo di nuovi prodotti alimentari, con particolare attenzione alla qualità dei prodotti e dei processi.
Il tema portante dell'edizione 2020-2021 è l'Innovazione, come caratteristica fondamentale del Sistema Alimentare, della Nutrizione Sostenibile, della Salute e Nutrizione Personalizzata. Un approccio multidisciplinare e una prospettiva internazionale caratterizzano l'attività didattica.

 

Last update: 04/08/2020 12:56
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