COURSE STRUCTURE
The Master’s Degree takes one academic year. The programme is constituted by 60 European Credit Transfer System (ECTS), of which 40 are for lectures, seminars, webinars to crosslink different topics, laboratory sessions and/or case study groups, 18 are for industrial traineeship (under the strict supervision of academic and company mentors), and 2 for the Master’s thesis and final dissertation.
The subjects are organized into integrated courses as follows: (more details are available in the Course synopsis):
Moreover, 16 ECTS (160 hours) are dedicated to develop a Business Case based on a challenge in the food system.
The program is fully held in english
The course will be delivered mainly face to face
Il Master ha la durata di 1 anno. L’attività didattica è composta di 60 Crediti Universitari (CFU), di questi 40 sono dedicati alle lezioni, a seminari e webinar di approfondimento , 18 all’attività di stage virtuale ma interattivo (sotto la stretta supervisione di tutor accademici e aziendali) e 2 alla stesura della tesi.
Gli insegnamenti sono organizzati in quattro corsi integrati (maggiori dettagli sono disponibili nel Piano didattico):
• Sistema alimentare e Normativa di riferimento (5 CFU) - Coordinatore Prof. Luca COCOLIN • Salute e Scelta degli alimenti (7 CFU) - Coordinatore Prof. Lorenzo MORELLI • Processi di trasformazione innovativi (5 CFU) - Prof.ssa Marta BERTOLINO • Indici chimici e microbiologici di qualità e sicurezza degli alimenti (7 CFU) - Coordinatore Prof.ssa Chiara CORDERO Inoltre, 16 CFU (160 hours) sono dedicato allo sviluppo di un Business Case in ambito alimentare.