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The inter-University Second-level Master’s Degree in “Innovation in Food Science and Technology – Michele Ferrero” will be activated, for the academic year 2022/2023, by the Department of Agricultural, Forest and Food Sciences at the University of Turin and the Faculty of Agriculture, Food and Environmental Sciences at the Università Cattolica del Sacro Cuore – Piacenza Campus.

The eigth Master's degree program entitled to Michele Ferrero was completed splendidly in last December, at the ceremony of diplomas and Master's awards, which was held at the Fondazione Ferrero auditorium in Alba.
The participants in the 2020-2021 Master's program ended their studies in November 2021 and obtained degrees with excellent marks.
The best student and the best thesis were rewarded by the Fondazione Piera, Pietro e Giovanni Ferrero, which also financially supported the students during the course and the stage period. In fact, also for the academic year 2020-2021 the Ferrero Foundation provided for the tuition fee for all the admitted students. In addition, each of them received a grant of the value of  8,000. € to attend the courses of the Master. The Ferrero Group hosted the students in training at its plants, providing them support and guidance of dedicated tutors.

GOALS OF THE MASTER'S PROGRAM
This second-level postgraduate degree (Second level Continuing education program) aims to have training specialists with interdisciplinary scientific knowledge in the technological, nutritional, biological, and chemical fields that allows to contribute further to the production system of a food company, research and development in a laboratory or a consulting division, as well as to have a broad vision of the factors influencing new food products or their reformulation.
The academic background provided by the program will allow post-graduates to use their skills to manage, with an international and innovative approach, the research and development of new food products, with particular attention to product and process quality.
The 2022-2023 Master’s edition focuses on “NEW FOOD QUALITY MARKERS FOR THE THIRD MILLENNIUM FOOD SYSTEM”. A multidisciplinary approach and international perspective characterise the teaching activities.

Il Master interuniversitario di secondo livello in "Innovazione nelle Scienze e Tecnologie Alimentari - Michele Ferrero" sarà attivato, per l'anno accademico 2022/2023, dal Dipartimento di Scienze Agrarie, Forestali e Alimentari dell'Università degli Studi di Torino e dalla Facoltà di Agraria, Alimentazione e Scienze Ambientali dell'Università Cattolica del Sacro Cuore - Campus di Piacenza.

L'ottava edizione del Master intitolato a Michele Ferrero si è conclusa brillantemente lo scorso mese di dicembre, in occasione della cerimonia di consegna dei diplomi e dei premi di Master che si è tenuta presso l'auditorium della Fondazione Ferrero ad Alba.
I dodici partecipanti all'edizione 2020-2021 del Master hanno terminato il loro ciclo di studi nel mese di novembre 2021 conseguendo il titolo in corso e con ottimi punteggi.
Il miglior studente e la migliore tesi sono stati premiati dalla Fondazione Piera, Pietro e Giovanni Ferrero, che ha altresì sostenuto economicamente gli studenti durante l'intero ciclo di studi e il periodo di stage. Anche per l'a.a. 2020-2021 la Fondazione Ferrero ha infatti provveduto al pagamento delle tasse di iscrizione per tutti gli studenti ammessi. Inoltre, ciascuno di loro ha ricevuto un contributo di agevolazione alla frequenza del valore di 8.000,00 €. Il Gruppo Ferrero ha ospitato presso i propri stabilimenti gli studenti in stage, garantendo loro l'appoggio e la guida di tutor dedicati. 

OBIETTIVI DEL MASTER
Il Master mira a formare specialisti con conoscenze scientifiche interdisciplinari in campo tecnologico, nutrizionale, biologico e chimico che permettano di contribuire ulteriormente al sistema produttivo di un'azienda alimentare, alla ricerca e allo sviluppo in un laboratorio o in una divisione di consulenza, nonché di avere una visione ampia dei fattori che influenzano i nuovi prodotti alimentari o la loro riformulazione.
Il background accademico fornito dal programma consentirà ai post-laureati di utilizzare le proprie competenze per gestire, con un approccio internazionale e innovativo, la ricerca e lo sviluppo di nuovi prodotti alimentari, con particolare attenzione alla qualità dei prodotti e dei processi.
Il tema portante dell'edizione 2022-2023 è "NEW FOOD QUALITY MARKERS FOR THE THIRD MILLENNIUM FOOD SYSTEM". Un approccio multidisciplinare e una prospettiva internazionale caratterizzano le attività didattiche.

 

Last update: 08/08/2022 10:09
Location: https://www.masterferrero.unito.it/robots.html
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